Op 10 maart ben je van harte welkom bij de lezing over Energie en gedragsverandering, verzorgd door bekend orthomoleculair therapeut Annette van Fysikos voeding. Zij gaat tijdens deze lezing alles vertellen over de invloed van verkeerde voeding op het energieniveau en gedrag.

Wanneer het lichaam eenmaal gewend is aan slechte voeding is het voor velen moeilijk de cirkel te doorbreken. Slechte voeding zorgt er onder dat de energie laag blijft. Deze cirkel kun je doorbreken, met de juiste handvatten kies je zelf waar je wilt beginnen.

Lezing energie en gedragsverandering

Heb je weinig energie dan bestaat de kans dat je activiteiten niet volledig afrondt of volhoudt. Er is minder focus op dingen waar je mee bezig bent. Herkenbaar voor velen is dat je niet doorpakt of dat de omgeving overweldigend is. Kleine zaken kunnen dan te veel zijn en er heerst het gevoel alsof te veel dingen tegelijkertijd ‘moeten’. “Een passende planning maken, waar gezonde voeding een onderdeel van is, is een simpele aanpak om zaken aan te pakken” vertelt Annette. “Gezonde voeding helpt focussen, waardoor betere controle komt op energie”. Hoe dat precies werkt vertelt Annette tijdens de lezing Energie en gedragsverandering.

 

Weinig energie?
Niet alleen voeding heeft invloed op ineffectief gedrag. Ook het ervaren van stress of een gevoel dat je gewoon ‘te veel op je bord’ hebt liggen zorgen voor tekorten aan energie. Dit valt bijvoorbeeld op door het vergeten van kleine dingen zoals je sleutels die je kwijt bent of je boodschappenbriefje vergeten bij het winkelen. Een combinatie van andere voeding en heel veel tips om dit patroon te doorbreken krijg je bij de lezing op 10 maart.


Je leert hoe voeding een positief effect op gedrag heeft en welke acties je kunt doen om het gedrag dat je wenst makkelijker vol te houden.


Na de lezing Energie en gedragsverandering heb je meer inzicht in klachten die veroorzaakt worden door verkeerde voedingskeuzes. Na de lezing ben je in staat om bewust betere en gezondere keuzes te maken op het gebied van voeding, wat ten goede zal komen van de algehele gezondheid.
Op 10 maart bent u welkom bij Optisport De Ronde Venen. Aanvang 19:30 uur. Aanmelding is gewenst via deze pagina. De entree bedraagt 5 euro.